čtvrtek 16. října 2014

Akné v těhotenství

Fenomén zvaný akné nás někdy trápí častěji, než kdy jindy. Je to hlavně v pubertě nebo v době, kdy máme kolem sebe přímo tuny stresových situací. V neposlední řadě se toto onemocnění projeví v období těhotenství, kdy obecně dochází k celé řadě fyziologických a hormonálních proměn. Ty s sebou bohužel nesou i zhoršený stav pokožky.

Akné v těhotenství postihuje obvykle hlavně obličej, oblast dekoltu a horní část zad. Laicky řečeno, kvůli horší kondici pleti u těhotných žen se často zablokují mazové žlázy, díky tomu se bohužel úspěšně množí bakterie, které pak mají na svědomí zánět – a následně tedy vedou k akné. Tomu se ale dá předejít mnoha různými způsoby, pojďme si dát k dobru pár zajímavých tipů. V první řadě by měla těhotná žena doplňovat tekutiny. Nejlepší bude v tomto ohledu čistá voda, která odvádí z pokožky toxiny a zplodiny metabolismu, samozřejmě v neposlední řadě pomůže i zdravému vývoji plodu. Prospěšné je i používání nejrůznějších pleťových vod s antibakteriálním účinkem, které omezují tvorbu akné na minimum.

Samozřejmě, po porodu tyto problémy obvykle odezní (a někdy jsou samozřejmě i geneticky podmíněné), ale pokud chcete vyřešit akné už dříve, je tu zajímavé řešení, které je navíc stoprocentně přírodní a tedy vhodné snad úplně pro všechny. Jde o takzvaný katopeeling, který je v celé Evropě vítanou novinkou pro všechny ženy, které chtějí vypadat i v době těhotenství prostě a jednoduše skvěle. Tato metoda nejen že léčí akné (a nevzhledné jizvičky jím způsobené), ale také zpevňuje kontury obličeje a vyhlazuje pleť. Mimo jiné je to i účinná detoxikace pro celý organismus, což je v době těhotenství velké plus.

Jen tak mimochodem, efekt tohoto ošetření je prakticky okamžitý, není nutná žádná týdenní rehabilitace, už za pár minut dojde k redukci akné a pleť se patřičně regeneruje. Pokud stále váháte, stačí se objednat na konzultaci zde!

Žádné komentáře:

Okomentovat